Makine Haber

Sandvik Coromant’ın net sıfır hedefi onaylandı

Paris Anlaşması ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu olan Sandvik Coromant’ın kendi sürdürülebilir iş hedeflerinin, SBTi’nin sera gazı emisyonlarını azaltma ve sorumlu üretim uygulama taahhüdü bağlamında belirlediği kriterlere uygun olduğu onaylandı.

  • 07 Kasım 2023
Sandvik Coromant’ın net sıfır hedefi onaylandı

Talaşlı imalat uzmanı Sandvik Coromant, Sandvik Group üzerinden Bilime Dayalı Hedef Girişimi (SBTi) çerçevesinde iklim bilimine uygun olarak şirket genelinde yakın vadede emisyon azaltımı taahhüdünde bulundu. Paris Anlaşması ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) ile uyumlu olan Sandvik Coromant’ın kendi sürdürülebilir iş hedeflerinin, SBTi’nin sera gazı emisyonlarını azaltma ve sorumlu üretim uygulama taahhüdü bağlamında belirlediği kriterlere uygun olduğu onaylandı.
Kâr amacı gütmeyen global CDP, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) arasında bir iş birliği olan SBTi, iklim bilimi doğrultusunda emisyon azaltımı ve net sıfır hedefleri konusunda en iyi uygulamaları tanımlamakta ve teşvik ediyor. Girişim, işletmelerle birlikte çalışarak karbon emisyonlarını azaltmak için gerekli adımları atmalarına ve bilime dayalı iklim hedeflerinin getirebileceği çevresel, finansal ve ticari avantajları yakalamalarına yardımcı oluyor. SBTi ayrıca, dünyanın ilk Kurumsal Net-Sıfır Standardını da hayata geçirerek şirketlerin net-sıfır hedeflerinin 2050 yılına kadar net-sıfır bir dünyaya ulaşma hedefiyle tutarlı eylemlere dönüşmesini sağlamıştır.

2021’de SBTi’nin kriterlerine uygun hedefler belirlemeyi taahhüt etti
Sandvik Coromant, Sandvik Grubu ile birlikte ilk olarak Aralık 2021’de SBTi’nin kriterlerine uygun hedefler belirlemeyi taahhüt etmiş ve SBTi’nin, hedeflerini güncellemeye yardımcı olmak için ekiple birlikte çalıştığı titiz bir onay süreci başlatmıştır. Şimdi, SBTi’nin onayını takiben, Sandvik Coromant revize edilmiş çeşitli sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çalışmaktadır.
Kuruluş, ilk olarak net sıfıra ulaşma konusunda kararlıdır. Net sıfır dikkate alındığında, sera gazı emisyonları üç kapsama ayrılır. Sandvik Coromant, birinci ve ikinci kapsamlar bakımından, doğrudan Sandvik Coromant’ın faaliyetlerinde üretilen emisyonlar ile ısıtma ve güç yoluyla dolaylı olarak üretilen emisyonları içerecek şekilde, 2035 yılına kadar net sıfıra ulaşmayı planlamaktadır. Hammadde üretimi ve tedarikçi ağı aracılığıyla üretilen emisyonlar gibi tesis duvarlarının ötesinde gerçekleşen aktivitelerden kaynaklanan üçüncü kapsam emisyonlar için ise 2050 yılına kadar net sıfıra ulaşmayı hedeflemektedir.
Sandvik Coromant da 2030 yılına kadar yüzde 90’dan fazla döngüsel hale gelmek için çalışmaktadır ve kullanılmış karbür takımların geri dönüşümü için geri alım programı döngüsellik stratejisinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Şirketin üçüncü sürdürülebilir iş hedefi kişilerle ilgilidir ve 2030 yılına kadar Sandvik Coromant’ın yönetim ekibinin üçte birini kadınların oluşturmasını taahhüt etmektedir.

Eurenius: “SBTi’nin onayı daha da hayati hale gelecek”
Sandvik Coromant Sürdürülebilirlik ve EHS Başkanı Patrik Eurenius, konu hakkında şunları söyledi: “Bilime dayalı hedeflere bağlılık, sürdürülebilirlik stratejimizin çok önemli bir parçasıdır. SBTi girişiminin bilinirliği son yıllarda katlanarak artmıştır. Biz ilk kaydolduğumuzda, yaklaşık 3 bin işletme daha aynı anda kaydolmuştu. Şimdi bu sayı neredeyse iki katına çıktı. Daha fazla işletme gezegenimizin karşı karşıya olduğu gerçeğe uyandıkça ve bir fark yaratmak için harekete geçtikçe, SBTi’nin onayı daha da hayati hale gelecektir. Sandvik Coromant, sürdürülebilirlik hedeflerine doğru önemli bir ilerleme kaydetmiş ve kapsam bir ve iki karbon emisyonlarını 2019 seviyelerine kıyasla şimdiden yarıya indirmiştir. Sürdürülebilirlik hedeflerini bir süredir uygulamalarımıza dahil ediyoruz. SBTi onayı ile üretimde değişime öncülük etme konusundaki kararlılığımızı daha da ileri götürebiliriz. Sürdürülebilir üretime geçiş sürecinde müşterilerimiz, iş arkadaşlarımız, ortaklarımız ve paydaşlarımız dahil herkesi desteklemek istiyoruz. Şimdi, bilimin yardımıyla bunun gerçekleşmesini sağlayabiliriz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ