Makine Haber

Vestel, ilk yerli elektrikli bisiklet bataryasının üretimine başladı

İlk yerli elektrikli bisiklet bataryasının üretimine başlayan Vestel, tüm yerli bisiklet üreticileri ve dünyaya batarya üretmeyi hedefliyor. Donanım, yazılım, mekanik tasarımları ile üretim ve test alt yapısı tamamen şirketin mühendisleri tarafından üretilen bataryalarda, yüksek enerji yoğunluğuna sahip NCA hücreler kullanılıyor.

  • 20 Ekim 2020
Vestel, ilk yerli elektrikli bisiklet bataryasının üretimine başladı

Metropollerde yaşanan trafik sorunu ve sağlıklı yaşam bilincinin artması ile talebin yükseldiği elektrikli bisikletler, tüketicilerin tercihi olmaya devam ediyor. Avrupa’da ciddi pazar büyüklüğüne ulaşan elektrikli bisikletlere, Türkiye’de de ilgi her geçen gün artıyor. Ancak; bataryaların yüksek maliyetli, kısa ömürlü olması ve güvenlik riskleri, kullanıcılar açısından engel oluşturuyor. Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Vestel’in tasarlayıp ürettiği ve ilk kez geçen yıl düzenlenen IFA’da görücüye çıkarılan yerli tasarım ve üretim bataryalar; bisiklet üreticilerine kalite, maliyet, teslimat süreleri ve satış sonrası hizmetlerde büyük avantaj sağlayacak. İlk siparişini Salcano’dan alan Vestel, tüm yerli bisiklet üreticileri ve dünyaya batarya üretmeyi hedefliyor.

Erdoğan: “Geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya devam ediyoruz”
Geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya devam ettiklerini ifade eden Vestel CEO’su Turan Erdoğan, şunları söyledi: “Bir teknoloji şirketi olarak daima en iyi ve en yeniyi tasarlamaya odaklanırken, akıllı evler, akıllı şehirler ve nesnelerin interneti konsept çatısı altında; hem birbirleriyle haberleşebilen, hem de mobil cihazlar aracılığıyla kontrol edilebilen akıllı ürünleri piyasaya sunarak, tüketici deneyimine değer katacak teknolojileri geliştiriyoruz. Ülkemizin akıllı şehirlerinde Vestel’in imzası olacak. Geçtiğimiz sene görücüye çıkardığımız Vestel tasarım ve donanımına sahip bisiklet bataryalarımızın üretimine başladık. Bisiklet bataryalarımızı bisiklet üreticileri ve e-bisiklet sistem üreticilerinin kullanımına sunarak sektörde bir ilke imza atmış olduk.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ