Makine Haber

Varlık: “TİAD olarak, gelişmiş üretim için AB projesine dâhil olduk”

‘Support for a European Metrology Network on Advanced Manufacturing’ isimli Avrupa Birliği Network projesinin haziran ayında başlayacağını ifade eden TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, söz konusu proje kapsamında ilgili kurumlarla ortaklaşa birçok eğitim programı düzenleyeceklerini aktardı.

  • 13 Mart 2020
Varlık: “TİAD olarak, gelişmiş üretim için AB projesine dâhil olduk”

Havacılık, savunma, otomotiv, beyaz eşya ve kalıpçılık gibi Türkiye ihracatının lokomotifi olan sektörler üzerinden ülke ekonomisine dolaylı olarak 21 milyar dolarlık katkı sağlayan takım tezgahları sektörünün çatı örgütü TİAD, 2007’de kurduğu akademi ile de eğitimlerine devam ediyor. Uygulamalı ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi TİAD Akademi, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda ve iş süreçlerinde meydana gelen kayıpların önüne geçmek için satış mühendisliği eğitimleri başlatacak. TİAD, gelişmiş üretimde Avrupa ölçüm bilim ağının da Türkiye’deki destekçisi oldu. TÜBİTAK UME’nin Türkiye’deki ana yürütücüsü olduğu Avrupa Birliği projesinin diğer destekçileri ise; TEI, Koç Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi oldu.

“Son derece önemli bir proje”
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, gelişmiş üretim için oluşturulan projenin son derece önemli olduğunu söyledi. Proje kapsamında ilgili kurumlarla ortaklaşa çeşitli eğitimler düzenleyeceklerini belirten Varlık, ‘Support for a European Metrology Network on Advanced Manufacturing’ isimli Avrupa Birliği Network projesinin Haziran 2020’de başlayacağını aktardı. Varlık, söz konusu proje kapsamında ilgili kurumlarla ortaklaşa birçok eğitim programı düzenleyeceklerini ifade etti.

“TİAD Akademi 13 yıldır faaliyet gösteriyor”
13 yıldır faaliyet gösteren TİAD Akademi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Varlık, şunları aktardı: “TİAD Akademi’de bugüne kadar; CNC Operatörlüğü, 3 Boyutlu Tasarım (CAD) Programı Kullanımı, Bilgisayar Destekli İmalat (CAM) Programı Kullanımı, Teknik Resim ve Geometrik Toleranslandırma, CNC Kontrol Ünitesi Kullanımı, Temel Seviye CNC Tezgah Arıza Bulma ve Bakım, Sanayi Robot Operatörlüğü eğitimleri verdik. Gelen talep üzerine bu yıl nitelikli satış personeli açığını kapatmaya yönelik eğitimlere hız vereceğiz.”
Satış mühendisliği eğitiminin Yıldız Teknik Üniversitesi ile Çözüm İK partnerliğinde düzenleneceğini açıklayan Fatih Varlık, “Bu eğitim; Pazarlama, Satış Becerileri ve Dış Ticaret Uygulamaları ve Teknik Eğitim olmak üzere dört modülden oluşacak. Böylece, sektörümüzde tedarikçi konumdaki firmalar; kalifiye satış mühendisleriyle çalışarak kayıpların önüne geçecek ve üreticiler de kalifiye satış mühendislerinin doğru yönlendirmesiyle işlerine uygun teknolojileri kullanacaklar. TİAD Akademi’nin; Teknik Resim ve Tolerans Okuma, Temel Ölçü Aletlerinin Kullanımı, Metroloji gibi teknik eğitimlerin yanı sıra finans, kişisel gelişim, dijital medya gibi güncel konulara yönelik yeni eğitimlerinin takvimi ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Sanayi Robotu Operatörlüğü eğitimi ise, TİAD ve Nachi firması iş birliğinde düzenlenecek” diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ