Makine Haber

Universal Robots, cobotlarını karmaşık makinelere ve üretim hatlarına Siemens TIA portalı ile entegre edecek

Universal Robots, cobotlarını karmaşık makinelere ve üretim hatlarına Siemens TIA portalı ile entegre edecek. Cobotlar, 2021 sonunda tamamlanması planlanan yorumlamalı arayüzüyle Siemens’in TIA ortamında Simatic Robot Kütüphanesi’nin bir parçası haline gelecek.

  • 05 Nisan 2021
Universal Robots, cobotlarını karmaşık makinelere ve üretim hatlarına Siemens TIA portalı ile entegre edecek

Universal Robots, cobotların yaygınlaşması ve zorlu üretim süreçlerinde kullanımının kolaylaşması için dünyanın önde gelen otomasyon platformlarından Siemens TIA (Tamamen Entegre Otomasyon) portalı ile iş birliği yaptı. Bütüncül TIA Portalı mühendislik sistemi, kullanıcıların kapsamlı üretim otomasyon projelerini planlamalarına yardımcı olacak.
Siemens, Kasım 2020’de söz konusu uygulamaya ek olarak Simatic Robot Kütüphanesi’ni de tanıttı. Kapsamlı robot kütüphanesi, kullanıcıların cobotlarını doğrudan TIA programı içerisinde birleşik bir kullanıcı arayüzü üzerinden programlamasına ve planlamasına izin verecek. Universal Robots’un cobotlarını da dâhil edeceği kütüphane sayesinde, cobot teknolojisinden faydalanacak firma sayısı önemli ölçüde artacak. Tüm sektörlerden kullanıcılar, cobotlarını tüm tesis mühendisliği çözümlerinde kullanabilecekler.

Meier: “Cobotlarımızın karmaşık üretim hatlarına entegresi hızlanacak”
“Cobotlarımız her zaman sezgisel hareketleriyle bilinir” diyen Universal Robots OEM Direktörü Bernd Meier, şöyle konuştu: “Cobotlarımızın TIA entegrasyonundan makine ve fabrika mühendislerinin yanı sıra, geniş üretim tesislerine sahip imalatçılar da yararlanabilecek. Yeni arayüz sayesinde cobotlarımız; işlevsel çeşitlilik, hassasiyet ve tekrar edilebilirlik özelliklerini karmaşık üretim hatlarında kullanabilecek ve böylece, dijital planlamadan entegre mühendisliğe ve operasyonlara kadar dijital otomasyondan tam anlamıyla faydalanabilecek. Simatic Robot Kütüphanesi entegresiyle de cobotların, TIA portalına uyumu sayesinde, karmaşık üretim hatlarına entegresi ve buralarda kullanılma süreci daha da hızlanacak. Kütüphane aynı zamanda, cobotların Edge data analizleri ya da bulut hizmetleri gibi teknolojilerle birleştirilmesini ve tesis şartlarının izlenmesi sürecine dâhil edilmelerini de kolaylaştıracak.”

Fengel: “Universal Robots’a hoş geldiniz demek istiyorum”
Siemens Digital Industries Pazarlama Direktörü Tobias Fengel ise, iş birliğiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yeni Simatic Robot Kütüphanemizin ilk dönemlerinde yeni ortağımız Universal Robots’a hoş geldiniz demek istiyorum. Cobot sektör lideri Universal Robots ile çok yakında müşterilerimize geleceğe yönelik çözümler sunacağız ve bundan memnuniyet duyuyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ