Makine Haber

Tofaş, online düzenlenen etkinlikte başarılı tedarikçilerini ödüllendirdi

Tofaş, pandemi nedeniyle ‘Tedarikçi Toplantısı ve Ödül Töreni’ni bu yıl online olarak düzenledi. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ile Satınalma Direktörü Yüksel Öztürk’ün ev sahipliği yaptığı etkinlikte; bu yıl da başarılı çalışmaları ile öne çıkan firmalar farklı kategorilerde ödüle lâyık görüldü.

  • 24 Aralık 2020
Tofaş, online düzenlenen etkinlikte başarılı tedarikçilerini ödüllendirdi

Tofaş, tedarikçileri ile yıllık toplantı ve ödül törenini gerçekleştirdi. Pandemiden dolayı online düzenlenen etkinliğe, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ve Tofaş Satınalma Direktörü Yüksel Öztürk ev sahipliği yaptı. Tofaş yöneticilerinin haricinde, iş birliği içerisinde olunan firmalarda görevli 650 kişi de dijital platformdaki toplantıya izleyici olarak katıldı. Etkinliğin sonunda, 2020 yılındaki başarılı çalışmalarıyla öne çıkan firmalar, 8 ayrı kategoride ödüle lâyık görüldü.

Eroldu: “Çeviklik, esneklik ve uyum yeteneği çok önemli”
Önceliklerin hızla değiştiği günümüz dünyasının zorlu sürecinde; çevikliğin, esnekliğin ve uyum yeteneğinin önemine vurgu yapan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, ‘risk yönetimi’ ve ‘sürdürülebilirliğin’ öne çıkan temel kavramlar olduğunu belirtti. Pandeminin küresel etkilerinin yanında; tedarik zincirlerinin gözden geçirilmesi ve potansiyel bir dönüşümü tetiklediğini söyleyen Eroldu, “Ayrıca, bu sürecin ülke sanayisi için yeni fırsatların doğurabileceğine inanıyorum. Yeni teknoloji ürünlere yönelik dönüşümde; beklentilere hızla yanıt vermek, ürün geliştirme, üretim teknolojileri ve kontrolü, dijital alt yapı ve yetkinliklere yönelik yatırımların artarak devam etmesi gerekiyor” dedi.
Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan pandemi sürecinde tüm tedarikçilerinin özverili çalışmaları ile üretim devamlılığında sorun yaşamadıklarını vurgulayan Eroldu, şunları aktardı: “Bu süreçte, yerli tedarikçilerimize destek olabilmek için biz de önemli bir adım attık. FCA’nın (Fiat Chrysler Automobiles) farklı üretim tesisleri ve projelerinde kullanacağı parçaları Türk tedarikçilerden satın alınmasına yönelik teknik değerlendirme ve teklif çalışmalarını başlattık.”

Öztürk: “Artık daha kompleks yapılar görüyoruz”
Pandemi sürecinde yaşanan zorluklardan yeni tecrübeler edinildiğine değinen Tofaş Satın Alma Direktörü Yüksel Öztürk ise, üretim ve tedarik zincirinde oluşan riskleri iş birliği içerisinde oldukları tüm şirketlerle birlikte başarıyla yönettiklerini ifade etti. Öztürk, “Küresel tedarik zinciri açısından artık daha kompleks yapılar görüyoruz. Özellikle teknolojinin hızı ve müşteri taleplerindeki değişkenlikler, rekabet ekosistemini OEM, tedarikçi, teknoloji sağlayıcılar, startup şirketleri, transformasyon ve farklı araç üretici şirketlerin ortak alanda iş birlikleri yaratabilecekleri bir ortama dönüştürüyor. Bizi geleceğe taşıyacak ve fark yaratacak yegane unsur yenileşim ve teknolojiye yatırım yapmaktan geçiyor. Tofaş olarak daha da rekabetçi hedeflerle yolumuza devam ediyoruz. Bu hedefleri de bugüne kadar olduğu gibi hep birlikte gerçekleştireceğimize inancımız tam. Bundan sonraki süreçte, sürdürülebilir rekabetçiliği ön planda tutarak çalışmalarımıza devam etmek en büyük beklentimiz olacak” diye konuştu.


Ödül kategorileri ve ödül alan şirketler:
Kalite kategorisi:
– A-Plas Genel Otomotiv Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
– İnci Gs Yuasa Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş.
– Orau Orhan Otomotiv Kontrol Sistemleri Sanayii A.Ş.

İş birliği Geliştirme kategorisi:
– Denso Otomotiv Parçaları Sanayi A.Ş.
– B Plas Bursa Plastik, Metal, İnşaat, Enerji, Madencilik, Jeotermal ve Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.
– Şahinkul Makina ve Yedek Parça Sanayi Ticaret A.Ş.
– Dünya Klasında Üretim (WCM) kategorisi:
– Matay Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş.
– Fompak Ambalaj ve Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş.
– Ermetal Otomotiv ve Eşya Sanayi Ticaret A.Ş.

Dijital Dönüşüm ve Yenileşim kategorisi:
– Plasmot Mobilya ve Otomotiv Plastikleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
– Apra Mühendislik ve Yönetim Danışmanlığı

Tedarik Zinciri kategorisi:
– Lima Lojistik Hizmetleri San. Tic. A.Ş.
– CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş.​

Endüstriyel Satınalma kategorisi:
– Füzyon Grup Yapı İnşaat Ltd. Şti.

Yedek Parça Satınalma kategorisi:
– Opet Fuchs Madeni Yağ San. Tic. A.Ş.

Tedarikçi Performans kategorisi:
– Marelli Mako Turkey Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş.
– Gkn Eskişehir Otomotiv Ürünleri Üretim ve Satış A.Ş.
– AptivTurkey Teknoloji Hizmetleri Limited Şirketi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ