Makine Haber

TİM, Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek

TİM, ‘İnovaTİM Liselerde Yapay Zeka, İnovasyon ve Girişimcilik’ projesiyle Avrupa Komisyonu tarafından girişimciliğin ve KOBİ’lerin desteklenmesinde; ulusal, bölgesel ve yerel düzeydeki iyi uygulamaların ödüllendirildiği EEPA kapsamında Türkiye’yi Avrupa Komisyonu’nda temsil etmeye hak kazandı.

  • 06 Temmuz 2020
TİM, Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ‘girişimcilik’ ve ‘inovasyon’ alanındaki çalışmaları ödüllerle taçlanıyor. TİM’in ‘İnovaTİM Liselerde Yapay Zeka, İnovasyon ve Girişimcilik’ projesi, Avrupa Komisyonu tarafından KOSGEB koordinatörlüğünde yürütülen ‘Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri’ (EEPA) kapsamında bu yıl ‘Ulusal Şampiyon’ seçildi. Türkiye’nin en genç ve inovatif ailesi olan ve dünya çapında başarılar kazanmış projeleri/takımları destekleyen proje, ‘inovasyon’ ve ‘girişimcilik’ alanlarında en önemli uluslararası platformlardan biri olan ‘2020 Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil edecek. Altı kategoride gerçekleştirilecek olan EEPA’da, bu yıl ‘Girişimcilik yeteneklerine yatırım yapmak: Girişimcilik becerilerinin ve mesleki, teknik ve yönetsel becerilerin geliştirilmesine yönelik uygulamalar’ kategorisi ile başvuru yapıldı.
TİM, geçen yıl da İnovasyon ve Girişimcilik Akademisi çatısı altında yürüttüğü ‘TİM-TEB Girişim Evleri’ projesi ile ulusal şampiyonluğun ardından, 25-27 Kasım tarihlerinde Finlandiya-Helsinki’de düzenlenen ‘SME Assembly 2019’ etkinlikleri kapsamındaki ‘Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödül Töreni’nde, 29 farklı ülkenin 290 ulusal irtibat noktasından katılan projeler arasından özel ödüle lâyık görüldü.

Gülle: “Projelerimiz ve yeni girişimcilerimiz hız kesmeden devam edecek”
TİM Başkanı İsmail Gülle, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “AB ülkelerinin politika yapıcı ve kanaat önderleri başta olmak üzere girişimcilik ekosisteminin önemli paydaşlarının yer aldığı ‘EEPA Ödülleri’nde, ülkemizin bayrağını gururla dalgalandırdık. İki yıl art arda gelen uluslararası başarıların devam etmesi adına, TİM İnovasyon Komitesi’nin çalışmaları ile projelerimiz ve yeni girişimcilerimiz hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ