Makine Haber

Tayvanlı üreticiler, akıllı plastik ve kauçuk makinelerini tanıttılar

Tayvan Dış Ticaret Bürosu ve Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Konseyi öncülüğünde bir araya gelen Tayvanlı dört firma, Taiwan Excellence Plastik ve Kauçuk Makineleri Online Lansmanı ile küresel pazardaki alıcılara ve medyaya ürünlerini çevrimiçi lansmanla tanıttı.

  • 17 Eylül 2020
Tayvanlı üreticiler, akıllı plastik ve kauçuk makinelerini tanıttılar

Dünyanın ilk altı plastik ve kauçuk makinesi ihracatçısı ülkesinden biri olan Tayvan, rafine teknoloji ve tutarlı performansa sahip yüksek kaliteli ürünler sağlamasıyla tanınıyor. Tayvanlı dört firma; Tayvan Ekonomi Bakanlığı’na (MOEA) bağlı Dış Ticaret Bürosu (BOFT) ve Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Konseyi (TAITRA) tarafından, Tayvan Makine Endüstrisi Derneği (TAMI) ile iş birliği ile bir araya gelerek, Taiwan Excellence Plastik ve Kauçuk Makineleri Online Basın Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Organizasyona; Fu Chun Shin Machinery Manufacture Co., Ltd. (FCS), ChumPower Machinery Corp., Fong Kee International Machinery Co., Ltd. ve Diing Kuen Plastic Machinery, Co., Ltd. firmalarının temsilcileri katıldı. Söz konusu firmaların yetkilileri; iki bileşenli enjeksiyonlu kalıplama makineleri, yüksek hızlı streç şişirme makineleri, akıllı tam elektrikli şişirme makineleri ve endüstriyel streç başlık için beş katmanlı Ko-ekstrüzyon gibi akıllı üretim çözümlerini tanıttılar.

Yeh: “Tayvan plastik ve kauçuk makine endüstrisi sürekli olarak yükseliyor”
Etkinliğin açılışında yaptığı açıklamada, Endüstri 4.0 trendine yanıt olarak Tayvan’ın plastik ve kauçuk makine endüstrisinin sürekli olarak yükseldiğini ifade eden TAITRA Başkanı ve CEO’su Walter Yeh, “Güçlü ICT ve akıllı otomasyon teknolojileri, bu alanda yeni teknolojiler geliştirmek ve kişiye özel üretim talebini karşılamak için birleştirildi” dedi.

Lee: “Sektördeki yeni trend döngüsel ekonomi”
Küresel plastik kısıtlama sorunlarının artması nedeniyle sektördeki yeni trendin döngüsel ekonomi olduğunu vurgulayan BOFT Genel Müdür Yardımcısı Guann-Jyh Lee ise, bu nedenle üreticilerin yeni üretim düzenlemelerine hızla yanıt verebilmeleri gerektiğinin altını çizdi. Lee, şunları aktardı: “Tayvan ayrıca, düşük gürültü ve düşük titreşimin yanı sıra; güç, soğutma suyu ve işletme maliyeti tasarrufu özelliklerine sahip, iyi çevresel performanslı elektrikli enjeksiyon kalıplama makinelerinin üretimine de hız vermiş bulunuyor.”

Neilson: “Müşterilerimizden olumlu geri dönüşler aldık”
‘Akıllı Robotik Endoskop Cerrahisi’ konusunda bir sunum yapan Fu Chun Shin Machinery Manufacture Co., Ltd. (FCS) Satış Müdürü Neilson, “FCS, günümüzde çeşitli müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için kendini sektörün uygulama kapsamını genişleten, özelleştirilmiş ve çok bileşenli enjeksiyon kalıplama makineleri geliştirmeye adadı ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldı” diye konuştu.

Wu: “Dünyadaki en hızlı şişirme makinesi”
Sunumunda ‘Yüksek Hızlı Streç Şişirme Kalıplama Makinesi: L Serisi’ üzerine yoğunlaşan ChumPower Machinery Corp. Satış Destek Mühendisi Tony Wu da, rakipleri saatte 1.800-2.000 şişe kapasitesine sahipken, kendi makinelerinin saatte 2.250 şişelik bir kapasite ile dünyadaki en hızlı şişirme makinesi olduğunu söyledi. Wu, pek çok global markanın PET şişe üretimi için firmalarının makinelerini kullandığını da sözlerine ekledi.

Wei: “Üretim oranını yüzde 13,3 artırıyor”
‘Akıllı Tam Elektrikli Üç Katmanlı Şişirme Makinesi-Endüstri 4.0’ı tanıtan Fong Kee International Machinery Co., Ltd.’i temsilen Charles Wei, modelin çevre dostu olduğunu dile getirdi. Wei, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Spesifik olarak ortalama güç tüketimini yüzde 18, özgül enerji indeksini yüzde 22, gürültü düzeylerini 20db ve CO2 emisyonlarını da yüzde 42,4 azaltan makine, üretim oranını ise yüzde 13,3 artırıyor. Scada sistemi ile donatılan bu makine, uzun vadeli üretimde verimliliği artırmak, maliyetleri düşürmek ve kârlılığı yükseltmek adına daha fazla analiz edebilmek için tüm datayı toplayabiliyor.”

Wei: “Akıllı üretime yönlendiriyor”
“Endüstriyel Streç-Kaput için Beş Katmanlı Ko-ekstrüzyon sizi akıllı üretime yönlendiriyor” diye konuşan Diing Kuen Plastic Machinery, Co., Ltd. Başkan Yardımcısı Eric Wei, IIoT uygulamasıyla ürünün uzaktan servis, algılama ve otomatik çevrimiçi çalışma sağlayabileceğini belirtti. Ayrıca, müşterilerin, Covid-19 salgını sebebiyle büyük önem arz eden yüz yüze etkileşimden kaçınmak istediklerini anlatan Wei, çalıştırma ortamındaki zorlukları ortadan kaldırmak için artırılmış gerçeklik kullanım kılavuzunu kullanabileceklerinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ