Makine Haber

Stäubli Group’un yeni CEO’su Gerald Vogt oldu

Endüstriyel ve mekatronik alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Stäubli, 2021 yılına yeni bir İcra Kurulu Başkanı ile başladı. Önceden Robotik Bölümü’nün Grup Müdürü olan Gerald Vogt, 1 Ocak tarihi itibari ile Rolf Strebel’den CEO’luk görevini devraldı.

  • 05 Ocak 2021
Stäubli Group’un yeni CEO’su Gerald Vogt oldu

Gerald Vogt (50), emekli olan Rolf Strebel’in (65) yerine Stäubli Group’un yeni CEO’su olarak atandı. Christophe Coulongeat (39) ise, Robotik Bölümü’nün dünya çapındaki sorumluluğunu devraldı.
Staubli bünyesinde kendi alanında oldukça deneyimli bir yönetici olan Gerald Vogt’un çeşitlenen ve büyüyen aile şirketinin yönetimini devraldığını aktaran yetkililer, “50 yaşındaki Fransız-Alman mühendis ve işletme ekonomisti, 2016 ortasından bu yana Grup Bölüm Müdürü olarak küresel robotik işinden sorumlu ve hâlihazırda Grup Yönetimi’nin bir üyesi. Vogt, yaklaşık 20 yıl önce Stäubli’ye katıldığında ilk olarak birkaç yıllığına Fransa’nın Faverges kentindeki geliştirme ve üretim tesisinden ABD’ye taşındı. Bölüm Müdürü olarak Stäubli Robotics Kuzey Amerika için işini önemli ölçüde genişleten Vogt, daha sonra Bayreuth’taki Stäubli Robotics’in Başkanı olarak Alman işletmesinin sorumluluğunu devralmadan önce Geliştirme Müdürü olarak Faverges’e döndü. Stäubli Yönetim Kurulu sorunsuz bir geçiş ve CEO olarak gelecekteki görevlerine hazırlanması için, Gerald Vogt’u 2020’nin başında Rolf Strebel’in halefisi olarak aday gösterdi. O zamandan beri Vogt, Stäubli için 2030’a kadar yeni iş stratejisinin başlatılması ve uygulanması için sorumluluklarını yerine getirerek mevcut CEO’ya eşlik etti” dediler.

Serra: “İleriye dönük bir yönetici bulduk”
Atama ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Staubli Group Yönetim Kurulu Başkanı Yves Serra ise, şunları söyledi: “Gerald Vogt ile geniş bir uluslararası deneyime ve grup içinde hâlihazırda çok iyi bağlantılara sahip ve açık bir girişimci ruha sahip ileriye dönük bir yönetici bulduk; çok mutluyuz. Vogt, Staubli Group’u dünya çapında daha da ileriye taşıması için tam güvenimize sahip. Tüm Yönetim Kurulu ve Stäubli ailesi adına, Rolf Strebel’e; Stäubli’ye 40 yılı aşkın süredir bağlılığı ve son 14 yıldır Stäubli Group CEO’su olarak yaptığı olağanüstü çalışmalar için teşekkür etmek isterim. Önümüzdeki dönemde kendisine başarılar diliyoruz.”

“Coulongeat, Robotik Bölümü’nün dünya genelindeki sorumluluğunu üstlendi”
1 Ocak 2021 itibariyle Robotik Bölümü’nün dünya genelindeki sorumluluğunu Christophe Coulongeat’ın üstlendiğini aktaran yetkililer, “Fransız yönetici, 2018’den beri Bölüm Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor ve daha önce Fransa, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsviçre’de paketleme ve otomasyon endüstrisinde kapsamlı bir deneyim elde etti. Stäubli, yönetimindeki bu başarı ile büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürerek, özellikle Kuzey Amerika ve Asya’da dünya çapındaki pazar konumunu daha da genişletme rotasını belirliyor” diye konuştular.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ