Makine Haber

Robot programlamayı daha sezgisel hale getiren kolay programlama sihirbazı yazılımı

Robot programlamayı daha sezgisel hale getiren kolay programlama sihirbazı yazılımı, özel bir eğitim almadan robotların kurulumu, programlanması ve çalıştırılmasını kolaylaştırıyor ve ilk kez robot kullanacakların otomasyonu uygulamalarındaki engelleri azaltıyor.

  • 14 Nisan 2020
Robot programlamayı daha sezgisel hale getiren kolay programlama sihirbazı yazılımı

ABB

Kolay programlama sihirbazı; kullanıcıların ABB’nin tek kollu YuMi kolaboratif robotu için herhangi bir özel eğitime ihtiyaç duymadan, hızlı bir şekilde robot uygulama programları oluşturmalarını sağlamak için tasarlanmış bir grafik programlama yöntemidir. Bu kolay programlama yazılımı, programlama dilini veya kodunu birbirine geçen bloklar olarak sunan açık kaynaklı bir görsel kodlama yöntemi olan Blockly konsepti üzerine kurulmuştur. Bu basitleştirilmiş yaklaşım sihirbazını kullanarak, kullanıcılar herhangi bir robot programlama dili hakkında önceden bilgi sahibi olmadan tek kollu YuMi robotunu programlayabilir ve kullanabilirler. Bir kullanıcı; bu işlevleri FlexPendant’a sürükleyip bırakabilir, sonuçları hemen görebilir ve robotun eylemlerini saniyeler içinde ayarlayabilir.
Programlama özelliği ile bir araya getirilen sihirbaz kolay programlama sayesinde, tek kollu bir YuMi robotunun kullanımını her zamankinden daha düzgün hale getirir. Yazılım, genellikle robot tarafından yürütülen çok çeşitli görevleri kapsayan ‘hareket’, ‘çekme’ ve ‘vakum’ gibi temel robot fonksiyonlarına sahip. İlk defa program yazan programcıların, çarpışma gibi hatalarla ilgilenmelerini sağlayan hata işleme fonksiyonları da vardır. Taşıma hatalarıyla ilişkili tipik olarak karmaşık programlamayı basitleştirerek sihirbazın kolay bir şekilde programlanabilmesi, herhangi bir robot kullanıcısının son derece etkili robot programları geliştirmesine yardımcı olabilir.

Zhang: “Yeni kullanıcılar için öğrenme eğrisini düşürdük”
Konu hakkında açıklamalarda bulunan ABB’nin Kolaboratif Robotlar Global Ürün Yöneticisi Andie Zhang, “Esnek ve kullanımı kolay olan kolaboratif robotlar, dünya genelinde artık küçük işletmelerin de robotların faydalarını deneyimlemelerini sağlıyor. İlk kez robot kullanacakların otomasyon olanaklarını fark etmelerini sağlamak için, bu yeni sihirbaz aracımızla tek kollu YuMi’nin programlanmasını basitleştirerek, yeni kullanıcılar için öğrenme eğrisini düşürdük. Bu, özellikle yeterli mühendislik veya otomasyon programlama kaynağından yoksun olabilecek çok çeşitli işyerlerinde iş birlikçi otomasyonun uygulanması için gereken maliyet, zaman ve becerileri azaltmaya yardımcı olacak” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ