Makine Haber

Güç aktarım ürünlerindeki arızalar üretim hatlarında durmalara neden oluyor

Rulman hasarları sonucunda fabrikalar; rulmanın takıldığı yatakları, milleri ve onlara bitişik parçaları onarmak ya da değiştirmek zorunda kalıyorlar. Söz konusu değişimler fabrikalara maliyet olarak yansırken; üretim hatlarının durması da büyük kayıplara yol açıyor.

  • 22 Temmuz 2020
Güç aktarım ürünlerindeki arızalar üretim hatlarında durmalara neden oluyor

Silkar Endaş

Rulman hasarlarının yüzde 18’i rulman montajında uygun olmayan yöntemlerin uygulanmasından kaynaklanıyor. Yetersiz ya da yanlış yağlama ve yanlış kullanım da, rulman hasarlarına neden olan önemli etkenler arasında yer alıyor. Rulman hasarları sonucunda fabrikalar; rulmanın takıldığı yatakları, milleri ve onlara bitişik parçaları onarmak ya da değiştirmek zorunda kalıyorlar. Bu değişimler fabrikalara maliyet olarak yansırken; üretim hatlarının durması da büyük kayıplara yol açıyor. Yağlayıcı seçimi, yükleme kapasitesi ve kullanım koşulları konusunda tedarikçi firmanın bilgilendirmesi gerekiyor.

Uygun çözümlerle üretim hatlarında verimlilik sağlıyor
Deneyimli mühendis kadrosuyla fabrikalar için doğru rulmanı belirleyen Silkar Endaş, uygun çözümlerle üretim hatlarında verimlilik sağlıyor. Schaeffler, FAG & INA, NSK, KG, GBM, HRB ve MGM gibi çok çeşitli markaların temsilciliğini yapan Silkar Endaş; rulmanın ömrünü etkileyen yağlama, sızdırmazlık, sökme takma ve güç aktarım, zincir, kayış, kaplin, kasnak gibi ürün gruplarında OKS, Simrit, NAK, Fenix, Rexnord, Megadyne ve Optibelt markaları ile Türkiye pazarında çözümler sunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ