Makine Haber

Doruk, Fabtech Chicago 2019’a katıldı

Amerika’da ProManage Smart Manufacturing Solutions Corp. isimli şirketi ile faaliyet gösteren Doruk, Fabtech Chicago 2019 Fuarı’na katıldı. Şirket etkinlikte, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojileriyle tam entegre olan ProManage ile ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

  • 16 Kasım 2019
Doruk, Fabtech Chicago 2019’a katıldı

Uluslararası Metal İşleme ve Kaynak Teknolojileri Fuarı’na (Fabtech) ABD’deki şirketi ProManage Smart Manufacturing Solutions Corp. ile katılan Doruk, üretim endüstrisinin global oyuncuları ile bir araya geldi. Amerika’nın en büyük üretim teknolojileri fuarlarından biri olan etkinlik, 11-14 Kasım 2019 tarihleri arasında Chicago’da düzenlendi.
Yapay zeka (AI) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojileriyle tam entegre olan dünyadaki tek üretim yönetimi sistemi ProManage ile Fabtech Chicago 2019’da dikkat çektiklerini aktaran firma yetkilileri, “Öğrenen ve kendini geliştiren yapay zeka destekli bu sistem fabrikalara çağ atlatıyor. Gerçekleştirdiği çözümlerle fabrikaları akıllı ve geleceği öngörür hale getiren ProManage, bu sayede maliyetleri düşürerek; kayıpların azalmasını, üretimin hızlanmasını ve sorunların oluşmadan önlenebilmesini sağlıyor. Söz konusu sitem; Toplam Verimli Bakım (Total Productive Maintenance-TPM), Yalın Yönetim ve Dünya Klasında Üretim (World Class Manufacturing-WCM) gibi yöntemlerin uygulanmasını destekliyor. ProManage; bakım operasyonları yönetimi, kalite test operasyonları yönetimi, hammadde ve ürün geri izlenebilirliği, maliyet yönetimi, JIT (Just in Time) ve JIS (Just in Sequence) uygulamalarıyla beyaz eşya, otomotiv, plastik ve metal işleme başta olmak üzere pek çok sektöre ve bu sektörlerin yan sanayi firmalarına yüksek katma değer sunuyor” dediler.

“Makineler online olarak izlenebiliyor”
ProManage’ın, artırılmış gerçeklik özelliğiyle ekipmanların ötesini görmeyi ve geleceğin fabrikası olma yolunda büyük bir adım atmayı mümkün kıldığını aktaran yetkililer, şöyle konuştular: “Bu yeni nesil teknoloji ile işletmelere üretim hattındaki problemlerin kök nedenlerini görüntüleyip, verim kaybına neden olan unsurları hızlıca fark etme, ortadan kaldırma ya da iyileştirme olanağı sunuyor. KPI’larını görselleştirip gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilen işletmeler bu sayede; makineleri online olarak izleyebiliyor, raporları inceleyebiliyor ve işletme ile ilgili ihtiyaç duyulan tüm bilgilere hızla ulaşıp önlem alabiliyor.”
İşletmelerde üretim planlamadan sevkiyata kadar tüm operasyonların dijital olarak yönetilmesini sağlayan ProManage ile fabrikaların dijital dönüşümünün sadece 4 ilâ 8 hafta sürdüğünü vurgulayan yetkililer, “Sanayiciler dijital ve akıllı üretim yönetimi sistemi ProManage’ı kullanmaya başladıktan yaklaşık 2 ay sonra, bu sistem için yaptıkları yatırımı geri alabiliyor ve 2 ay sonunda minimum yüzde 10 olmakla birlikte, genellikle yüzde 20 verimlilik artışı sağlayabiliyor. Yıl olarak düşünüldüğünde ise, örneğin ayda 1 milyon Euro’luk girdi maliyeti olan bir işletme için 10 ayda yapılan 10 milyon Euro’luk yatırım 8 milyon Euro’ya düşüyor ve işletme yılda 2 milyon Euro tasarruf etmiş oluyor. ProManage’ı kullanan firmalar; üretimlerini daha verimli ve çevik hale getiriyor, kayıplarını tespit edip azaltarak, maliyetlerini ve rekabetçiliklerini yönetebiliyor” diye konuştular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ