Makine Haber

Çelik: “Ekim ihracatı, aylık bazda bugüne dek ulaştığımız en yüksek üçüncü değer oldu”

Ekim ihracatlarının, aylık bazda bugüne dek ulaştıkları en yüksek üçüncü değer olduğunu ifade eden OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, söz konusu dönemde tedarik endüstrisinin ihracatının yüzde 5, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatının da yüzde 48 arttığını aktardı.

  • 04 Kasım 2020
Çelik: “Ekim ihracatı, aylık bazda bugüne dek ulaştığımız en yüksek üçüncü değer oldu”

Türkiye ihracatının lider sektörü otomotiv endüstrisi, ekimde son iki yılın aylık bazdaki en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) verilerine göre, sektörün ihracatı ekim ayında yüzde 3,7’lik artışla 2 milyar 916 milyon dolar oldu. En büyük pazar olan Avrupa Birliği ülkelerine ihracat da yüzde 6 arttı. Türkiye’nin ihracatında yine ilk sırada yer alan endüstrinin genel ihracattan aldığı pay ise yüzde 16,8 oldu. Otomotiv endüstrisinin bu yılın ocak-ekim dönemini kapsayan ilk 10 aylık ihracatı da, pandeminin de olumsuz etkisiyle yüzde 21 düşerek 20,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.
İhracat rakamlarını değerlendiren OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Otomotiv endüstrisinin ekim ihracatı, aylık bazda bugüne dek ulaştığımız en yüksek üçüncü değer oldu. Eylülde olduğu gibi, ekim ayında da tedarik endüstrisi ihracatı yüzde 5 artarken; eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı da yüzde 48 gibi yüksek bir oranda arttı” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ